Terugkijken: DRIVE festival CLICK NL

Terugkijken: DRIVE festival CLICK NL

Tijdens het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival van CLICKNL en 4TU.Design United spraken drie lectoren van ESC over state-of-the-art kennis uit de ontwerpsector. DRIVE Festival vond plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Bekijk de presentaties van Wina, Anja en Kim terug! 

Wina Smeenk is lector Societal impact design bij Inholland en is de penvoerder van ons expertisenetwerk. Tijdens DRIVE sprak ze over het recente onderzoek bij Chemelot (Sittard Geleen). Daar werkte ze met vier onderzoekers aan een systemische aanpak om cultuur en de veiligheidscultuur aan te pakken en te zoeken naar toepasbaarheid bij andere locaties van Safety Delta in Nederland. Terugkijken: https://www.clicknl.nl/en/drive-2022-social-innovations/
 

Kim Poldner is via de Haagse hogeschool betrokken bij het project TRASHURE. Een samenwerking om een volledig circulaire textiel keten op te zetten. In deze samenwerking werken Sympany (textiel recycler), i-did (een sociale onderneming) en modeontwerper Ronald van der Kemp samen aan een circulaire fashion keten.
Terugkijken: https://www.clicknl.nl/en/drive-2022-circular-design/ vanaf 44:20
 

Anja Overdiek is via de Haagse Hogeschool betrokken bij het Future-proof onderzoeksgroep Innovation Networks. Tijdens DRIVE vertelde zij over het onderzoek Experimenting with labs en welke evaluatie methoden en tools ze speciaal voor living labs ontwikkelden. Terugkijken: https://www.clicknl.nl/en/drive-2022-experiment/ vanaf 5:30 

23 november 2022