Hackathon leadership for the circular transitions

Hackathon leadership for the circular transitions

Tijdens de mini-hackathon van het Leadership for the Circulaire Transitions Programm zijn studenten van zeven hogescholen en universiteiten meegenomen door een workshop systemisch co-design voor een circulair en digitaal gezondheidssysteem. Deze sessies zijn begeleid door ESC lid Bas van den Berg en lector Rizal Sebastian van het kenniscentrum Mission Zero/ Haagse Hogeschool. Tijdens deze sessie zijn niet alleen nieuwe innovatieve systeemoplossingen ontdekt voor preventieve zorg, maar ook methodes van systeemdenken en ontwerpen op een speelse manier gecombineerd. De inzichten hiervan vloeien mee in de inventarisatie van het ESC en de totstandkoming van een raamwerk systemisch co-design. 

Het LCT is het nationale honoursprogramma voor studenten die een bijdrage willen leveren aan de circulaire transitie en wordt gehost door Het Groene Brein in partnerschap met Leren voor Morgen, RVO, Ministerie I&W en de hogescholen Fontys, Zuyd, Amsterdam, Den Haag, Inholland en Rotterdam. 

23 november 2022