Programmateam is compleet!

Programmateam is compleet!

Het programmateam is compleet en bestaat naast Frank Evers uit Petra Cremers, Emma van Dam en Bas van den Berg. Zij stellen zich hierbij voor.

Bas van den Berg – Podcaster, onderzoeker, duurzaamste onderwijzer van het jaar en Fellow of the Royal Society of Arts (London).  

De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet als managementteamlid met een focus op onderwijs binnen het kenniscentrum Mission Zero van De Haagse Hogeschool en hij versterkt het ESC-team met een nadruk op WP5 – onderwijs en ESC. Zijn proefschrift richt zich op hoe hoger onderwijsinstellingen zich kunnen verbinden aan grote maatschappelijke transitievraagstukken op een regeneratieve manier. Waarbij de intentie is om nieuwe systemen te ontwerpen die binnen de sociale en ecologische grenzen van de planeet zijn.  

In het ESC gaat hij zich richten op de link tussen ESC en het onderwijs. Voor de komende periode zal dit bestaan uit het in kaart brengen van wat er allemaal al speelt bij de verschillende ecologische en hybride leeromgevingen van de deelnemende kennisinstellingen. Hoe deze ervaren worden door docenten, studenten en andere stakeholders. En waar de grote kansen liggen voor versnellen van transities middels ESC in het onderwijs. 

Linkedin

Petra Cremers – Onderzoeker 

Op 1 september is Petra Cremers gestart als onderzoeker bij het ESC. Binnen het netwerk gaan ze onderzoek doen naar interventies bij labs en kenniscentra van de partners die transities kunnen helpen versnellen.  

Petra gaat dit werk combineren met haar baan bij de Hanzehogeschool Groningen, waar ze sinds 1990 als onderwijskundig adviseur heeft gewerkt in verschillende functies, die allemaal wel iets met ontwerpen te maken hadden: van het herontwerpen van curricula tot en met het opzetten van een nieuwe opleiding, Human Technology. Daarna heeft ze promotieonderzoek gedaan naar de ontwerpprincipes van innovatiewerkplaatsen of ‘living labs’. Dat is de basis geweest voor haar huidige werk als onderzoeker bij de UNESCO Chair Futures Literacy en het lectoraat Art & Sustainability bij de Hanzehogeschool. 

Petra verwacht dat het werken met toekomsten, het gebruik van muzische werkvormen en systemisch codesign elkaar enorm kunnen verrijken. Ze heeft dan ook heel veel zin om met al deze nieuwe inspirerende mensen samen te gaan werken om met elkaar weer nieuwe toekomsten uit te kunnen gaan vinden. 

 Linkedin

Emma van Dam – Community manager ESC, Waterleider en Struikrover 

Sinds half augustus is Emma van start gegaan als Community manager van het ESC. Als community manager gaat ze aan de slag om het netwerk in kaart te brengen en is ze direct begonnen met de organisatie van het komende leernetwerkevent. Ze gaat aan de slag om jullie verwachtingen van het netwerk te achterhalen, maar is ook zeer benieuwd wat de partners aan het netwerk toevoegen. De komende tijd zal ze dan ook zoveel mogelijk van jullie benaderen om jullie beter te leren kennen.  

Naast community manager van het ESC is Emma ook ‘Waterleider en ’Struikrover in Rotterdam, twee initiatieven waarbij ze de handen uit de mouwen steekt om de wereld een stukje klimaatadaptiever en biodiverser te maken.  

Linkedin

Frank EversFrank Evers – programmamanager 

Frank Evers is sinds april programma manager van ESC. Aanvankelijk was hij betrokken als werkveldpartner met zijn bedrijf PerfectStorm, waarmee ze zich toeleggen op ontwerpgerichte innovatie en strategieontwikkeling. PerfectStorm is aangehaakt bij het ESC door hun samenwerking met Hogeschool Utrecht. Frank gelooft rotsvast in de ontwerpende aanpak om samen te werken aan complexe vraagstukken. Hij is daarom ook graag nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom systemisch co-design.  

In zijn rol als programmamanager stuurt hij de dagelijkse activiteiten van ESC en het programmateam aan. Zo zorgt hij er onder anderen voor dat alle formele en organisatorische zaken op orde zijn. Maar ook werkt hij aan het vliegwiel van ons netwerk. Hoe kunnen we in deze samenwerking gezamenlijk groeien in onderzoek, opdrachten, projecten en impact?  

13 september 2022