Magazine: Terugblik ’23

Magazine: Terugblik ’23

We zijn nu bijna twee jaar onderweg met ESC. Het is een periode geweest van bouwen aan beter begrip van Systemisch Co-Design (SCD) én aan de vraag hoe we daar samen met het netwerk goed aan kunnen werken. We hebben een programma waarin we gedurende het jaar momenten organiseren om van elkaar te leren en ook om te werken aan mogelijke vormen van samenwerking. Per 1 maart wordt het partner netwerk uitgebreid met een aantal nieuwe partners.  

Om een beeld te geven van het afgelopen jaar hebben we weer een magazine gemaakt, dat we je hierbij aanbieden. In dit magazine vind je naast een terugblik op de activiteiten ook interviews. Ook lees je een update over de ontwikkeling van het gedachtengoed over Systemisch Co-Design. 

In dit magazine
Lees je een terugblik op de activiteiten en de RSD-conferentie met een toelichting op het leerprogramma van ESC en een overzichtsartikel over het werken aan Systemisch Co-Design zelfOok bevat het magazine een vijftal interviews. Zo vertelt Liliya Terzieva vertelt over haar eerste jaar als lector binnen het ESC team en haar kijk op Systemisch Co-Design. Onderzoekers Armand van Oostrom en Claudia Mayer en praktijkpartner Michael Kunst van Innovation Quarter delen ervaringen over het ESMEE project, een van de eerste ESC-onderzoeksprojecten die op dit moment lopen. Bas van den Berg blikt terug op zijn tweede jaar ESC en zijn drive om het onderwijs te transformeren. Merel van der Woude van Design Innovation Group heeft tijdens de ESConferentie op 22 mei samen met Jürg Thölke een workshop gegeven over systemisch werken en deelt haar ervaringen. Last but not least een interview met Tomasz Jaskiewicz over zijn werk als lector bij de Hogeschool Rotterdam en de samenwerking met ESC.  

13 februari 2024