Smart & Social Fest

Smart & Social Fest

Hogeschool Rotterdam organiseert op 21 april 2023 het Smart & Social fest, hét nieuwe kennisevent over de digitale transitie. Op vier locaties in Rotterdam kun je je laten verrassen door inspirerende keynotes, actief deel te nemen aan workshops, ervaren wat de wereld van VR en AR te bieden heeft of kun je in de rol van regisseur stappen tijdens de theatervoorstelling over digitale inclusie.

ESC en Futures Literacy
ESC is samen met de Chair Futures Literacy en Hogeschool Rotterdam betrokken bij de organisatie van de volgende twee workshops in Vonk.

Omgaan met de onzekere toekomsten van de Smart & Social City in 2070
Tijdens deze interactieve sessie rond Futures Literacy verken je verschillende toekomsten en train je je verbeeldingsvermogen. Deze plenaire sessie nodigt je uit om aannames over de toekomst van de Smart en Social City te expliciteren. Je wordt je bewust van de blinde vlekken over het hier en nu. 

2070: De stad op z’n kop (workshop)
Deze workshop verdiept de sessie ‘Futures literacy: Omgaan met de onzekere toekomsten van de Smart Social City in 2070’. In deze interactieve sessie maak je kennis met Futures Literacy door te oefenen met verschillende werkvormen rondom toekomststudies en systemisch co-design. De stad gaat op zijn kop en je bekijkt de toekomst door een andere lens. Je komt tot nieuwe vragen en inzichten. 

Aanmelden en meer informatie over het evenement vind je op de website van Hogeschool Rotterdam.

Website Smart&Social Fest

4 april 2023